LigaPES2009
Piast Gliwice - Cracovia Kraków
Radość Moskały po strzeleniu bramki dla Cracovii, która dala zwycięstwo jego drużynie:
Gamla podaje do Glika do niego podbiega Moskała zabiera mu piłkę wychodzi sam na sam i zdobywa bramkę silnym strzałem:
Wynik:
Strzelcy:
Oceny:
Statystyki:
Podsumowanie:Lepszy zespół wygrał dziś mecz zasłużenie wyprowadzali składne akcje oddali więcej strzałów na bramkę i co najważniejsze Moskała wykorzystał duży błąd obrońców.Piast próbował atakować bramkę Cabaja, ale stworzyli tylko jedną bardzo groźną akcje, którą wypracował Bojarski, ale Cabaj świetnie obronił.
Legia Warszawa - Polonia Warszawa
Rzeźniczak fauluje w polu karnym Dawida Mąkę i sędzia zasłużenie dyktuje rzut karny dla Polonii:
Mierzejewski stanie przed szansą strzelenia bramki z 11 metrów:
Znakomicie wykonany rzut karny przez Mierzejewskiego, który zdobył zwycięską bramkę dla Polonii Warszawa:
Wynik:
Strzelcy:
Oceny:
Rocki 5.5
Statystyki:
Podsumowanie:Z przebiegu meczu Polonia przez moment nie zasługiwała na zwycięstwo w tym meczu, zdecydowanie lepszym zespołem była Legia, która przez 90 minut przeważała, ale niestety nie mogli strzelić bramki świetnie dysponowanemu tego dnia Przyrowskiego.Polonia oddała jeden celny strzał właśnie z rzutu karnego i to dało zwycięstwo.
Śląsk Wrocław - Lechia Gdańsk
Janusz Gancarczyk po strzeleniu bramki na 1:0 dla Śląska Wrocław:
Marek Gancarczyk wrzuca piłkę w pole karne tam piłkę przyjmuje Dudek odwraca się z piłką świetnie podaje między Mysone, a Civrika tam wbiega Janusz Gancarczyk wchodzi wślizgiem w piłkę i zdobywa bramkę na 1:0:
Zabłocki zadowolony po strzeleniu bramki na remis dla Lechii Gdańsk:
Łukasiewicz przejmuje piłkę po nie udanym wrzuceniu piłki w pole karne chce podać do tyłu, gdzie jest Pokorny, ale nie zauważył, że w polu karnym jest Zabłocki on przecina to podanie i takiej sytuacji już nie mógł zmarnować więc strzelił bramkę na 1:1:
Wynik:
Strzelcy:
Kartki:
Oceny:
Statystyki:
Podsumowanie:Po strzeleniu bramki zespoły sie cofnęły i z tego powodu już w drugiej połowie nie zobaczyliśmy bramek choć cały mecz był bardzo ciekawy ogólnie lepszym zespołem była drużyna z Gdańska szczególnie dzięki Zabłockiemu, który oddał 4 strzały(3 celne) na bramkę
Wisła Kraków - Polonia Bytom
Radziewicz fauluje w polu karnym Pawła Brożka mamy rzut karny dla Wisły, ale co gorsze Radziewicz dostaje drugą żółtą kartkę w konsekwencji otrzymał czerwoną kartkę:
Poszkodowany chce wymierzyć sprawiedliwość czy to dobry pomysł???:
A jednak nie trafia, Paweł strzela obok słupka i dalej mamy wynik 0:0 :
Paweł Brożek po strzeleniu bramki odkupił winy za przestrzelony rzut karny, brat jako pierwszy pogratulował:
Zieńczuk ograł dwóch zawodników wrzucił w pole karne tam na miejscu znajduje się Paweł Brożek i zdobywa bardzo ładną bramkę z główki:
Wynik:
Strzelcy:
Kartki:
Oceny:
Statystyki:
Podsumowanie:O niebo lepszym zespołem w tym meczu była z oczekiwaniem Wisła Kraków przeważała przez cały mecz, ale niestety oddali tylko 2 celne strzały z 10 więc to nie mogło dać dobrego wyniku.Polonia Bytom zagroziła tylko jeden raz z rzutu wolnego Jerzy Brzęczek strzelił w poprzeczkę, a po za tym nie oddali żadnego strzału na bramkę.Wisła w tym meczu zasługiwała na wynik co najmniej 3:0.
Górnik Zabrze - Ruch Chorzów
Pazdan podał piłkę do Jarki on z boku boiska wrzucił piłkę w pole karne tam piłkę wywalczył Zahorski i po trudnej walce zdobył bramkę na 1:0:
Radość Zająca z rezerwowymi Ruchu po zdobyciu bramki na remis:
W.Grzyb wrzucił piłkę z boku boiska do nie krytego Zająca, a on zmieścił piłkę przy słupku i zdobył bramkę na 1:1:]
Wynik:
Strzelcy:
Kartki:
Oceny:
Statystyki:
Podsumowanie:Lepszym zespołem był Górnik Zabrze, ale jednym błędem spowodowali, że jedynie zremisowali ten mecz choć Ruch miał swoje sytuacje, ale nie potrafił ich dobrze wykorzystać
Lech Poznań - GKS Bełchatów
Radość drużyny GKSu po zdobyciu bramki w końcówce meczu, która dała im zwycięstwo:
Rzut rożny dla Lecha Poznań, ale Kozik łapie piłkę i mamy kontre, podaje do Fonfary on wypuszcza podaniem Nowaka:
Nowak pobiegł ile miał sił w nogach z boku pola karnego dośrodkował do wchodzącego Dziedzica, a ten wsadził szybciej nogę niż Arboleda i zdobył bramkę na 1:0:
Wynik:
Strzelcy:
Kartki:
Oceny:
Statystyki:
Podsumowanie:Lepszym zespołem był Lech atakowali przez cały mecz, ale nie mogli pokonać dobrze dysponowanego Kozika, który przechwycił piłkę z rzutu rożnego i to od niego powstała ta bramka.GKS także miał swoje sytuacje, ale tak samo nie mogli pokonać Kotorowskiego, ale w końcu pokonali go w 86 minucie.GKS wszystkie strzały jakie oddał były celne.